Friday, October 1, 2010

Ka minu poolt mõned retseptid. Kuna praegusel hetkel on mu köök veel tiba pooleli, siis ei ole eriti süüa teinud.
Esiteks üks lihtne kana retsept.
Vaja läheb:

kanafilee
sojakaste
tšillikaste
praadimiseks õli

Kanafilee lõigata ühepaksusteks tükkideks (küpseb ühtlaselt ära; tükkide suurus vastavalt soovile) panna kaussi või kilekotti ning peale valada sojakastet ja tšillikastet tunde järgi (käib katse-eksituse meetodil, et tuleks just paraja maitsega); eks tuleb ise otsustada), mida ja kui palju just, kuid eelistatult nii palju, et kana oleks kaetud. Lasta kanal seista ja maitsetuda umbes paarkümmend minutit. Panna pann sooja, panna sinna õli ning kui õli on kuum (tõsiselt kuum) siis panna kana pannile ja praadida mõlemalt poolt kuni valmimiseni. Läheb suht kiiresti ning ei tasu üle küpsetada, sest filee ei ole siis enam väga hea. Kõrvale võib süüa endale meelepärast salatit.

Teiseks oleks piruka retsept, mis sai inspiratsiooni toidutarest.
Vaja läheb:

500g filotainast
õli
Täidiseks:
400g hakkliha
400g (1 pakk)külmutatud spinatit
100g praetud seeni (mul läks purgipõhjas olev kogus, täpset mõõtu ei tea)
200g Fetat või fetalaadset juustu
praadimiseks õli või muud meelepärast rasvainet
maitsestamiseks soola (mul ei läinud vaja, kuna juust ja seened olid piisavalt soolased)

Esiteks tuleb panna ahi sooja 200 kraadi C juurde ning siis hakata täidist tegema.
Täidis: hakkliha pruunistada rasvaines, kui tundub, et on valmis, siis lisada sulatatud spinat ning seened. Kuumutada ning kui on väga vesine, lasta osal veel ära aurata. Maitsestada.
Filotaigna lehed määrida õliga ning laduda kihiti (esimene kokkupuude selle taignaga, nii et kui keegi teab paremini lasku käia). Mina tegin 5-6 lehe paksused kihid ning sain nii oma taignakogusest 3 rulli. Kui tainas on kihiti ära laotud, siis panna sinna peale valmis praetud täidis ning selle peale laduda feta juustu tükke. Kokku rullida ning siis ahju. Välja võtta siis kui on küpse (hakkab pealt pruuniks minema, kuid ei ole veel kõrbenud). Kuna köögis kella polnud, siis ei oska kulunud aega öelda.

No comments:

Post a Comment