Friday, July 2, 2010

Porgandid kookospiimaga

Kuna mulle meeldivad nii porgandid kui ka kookospiim, siis mõtlesin, et teeks midagi, kus need sees on. Värvilisuse lisamiseks sai ka paprikat kasutatud ning liha asendajana kanapugusid, kuid edukalt võib ka päris kanaliha kasutada. Kokku võttes tuli täitsa hea vedelamat sorti hautis või siis paksem supp, sõltub kuidas võtta.

vaja läheb:
750g porgandeid
1 punane paprika
1 keskmine sibul
500g kanapugusid
1 purk (400 ml) kookospiima
200 ml vett
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud ingverit
1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud kurkumit
1 laimi mahl
2 spl sojakastet
2 spl magusat tšillikastet
maitseks soola
praadimiseks õli

Kanapugud segada kausis tšilli- ja sojakastmega (soovi korral lisada ka soola) ning jätta mõneks ajaks marineerima (nt 10 minutit). Porgand, sibul ja paprika tükeldada. Poti põhjas kuumutada õli. Kui õli on kuum lisada maitseained (v.a. sool) ning praadida umbes 1 minut. Lisada sibul, praadida natuke aega. Järgmisena lisada paprika ja porgand. Praadida, lisada kookospiim ja vesi. Kui segu on keema tõusnud keerata temperatuur madalamaks ning jätta hauduma. Kuumutada teises potis või pannis õli. Kui õli on kuum lisada kanapugud ja praadida neid, kuni nad on kergelt pruunistunud (kui praadimisel tekib vedelikku, siis praadidda kuni vedelik on ära auranud). Praetud pugud lisada potti muu kraami juurde ning hautada kuni kõik on saavutanud soovitud pehmusastme. Nüüd maitsestada soolaga ning lisada laimimahl.

No comments:

Post a Comment